Tilstanden på et hjem er noget, der skal måles og vejes, og her på hjemmesiden finder man alle de ting, som kan måles og vejes. Man finder oplysninger om, hvad man skal være opmærksom på, når der skal laves en tilstandsrapport. Det er jo husets generelle tilstand, der skal vurderes og de mange elementer, der findes i det.
På hjemmeside kan man blive klogere på ting såsom energimærkning af ens hus og el-tjek, så det hele er op til den standard, der forventes. Skal man sælge sit hus eller sin lejlighed, så skal der være en tilstandsrapport på ejendommen så fejl og mangler fremgår for køberen, men også så de vigtigste ting kan udbedres inden et eventuelt salg. Visse fejl og mangler kan medføre, at man som sælger må give et nedslag i prisen eller selv udbedre det efter aftale med køberen, men nogle fejl og mangler er så alvorlige, at ejendommen for eksempel ikke kan genforsikres, og det er så noget, som skal udbedres inden et køb kan gennemføres.
Man behøver ikke gå med tanker om at sælge sin ejendom for at få lavet syn og skøn. Det er noget, man kan bestille, lige meget hvad. Det kan jo være, at man bare gerne vil vide noget om tilstanden på ejendommen, eller man kan gå med planer om renovering eller ombygning. Med syn og skøn er man sikker på, at det er en professionel, som kommer og kigger på ejendommen, og man vil få en fyldestgørende rapport efterfølgende, så man kan læse om alt det, der er ved ejendommen.
Men syn og skøn kan også bruges ved tvister mellem ejeren og en håndværker, ved forsikringssager eller til brug ved domstolene.