Hvad er ikke med i tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten giver en gennemgang af bygningen og dens funktionsdygtighed, og den er et rigtig godt redskab både for sælger og for køber, men der vil altid være ting, der ikke er medtaget, fordi det ikke har relevans i en tilstandsrapport. Der er dog elementer, der alligevel kan have relevans for køber og andre, som ikke har.
Almindeligt slid og ælde er ialumaster-imgkke en del af tilstandsrapporten. Det er åbenlyst, at man som køber ikke kan forvente det samme af et hus, som blev bygget for mere end 100 år siden, som man kan af et hus, som blev bygget for få år siden. Samtidig siger tilstandsrapporten ikke noget om, hvorvidt huset er praktisk indrettet, om huset er et smukt hus, om det er et arkitekttegnet hus, om haven er velholdt, eller hvor huset er beliggende på grunden. Alt dette er en subjektiv vurdering for hver enkelt, som kigger på ejendommen, og det er ikke oplysninger, som har betydning for selve bygningen og dens tilstand.

En byggesagkyndig vil heller ikke skulle vurdere en bygnings lovlighed, men de vil dog altid anmærke, hvis der er deciderede ulovligheder i den opførte bygning. El og energimærkning er heller ikke omfattet af tilstandsrapporten, men disse to punkter har deres helt egne rapporter, hvor en gennemgang kan findes.

Diverse inventar, som alle hårde hvidevarer, der efter det oplyste medfølger, markiser, svømmebasinner udendørs og deres pumpeanlæg gennemgå heller ikke af den byggesagkyndige, som heller ikke kommenterer på helt bagatelagtige forhold, som ikke har indflydelse på bruges af boligen.
Det sagt er det stadig sælger, der har et ansvar her, og man skal derfor oplyse køberen om alle forhold. Husk at oplyse, hvis vaskemaskinen har svært ved at centrifugere, eller hvis poolens filter ikke fungerer efter hensigten. Ved at oplyse ærligt om alle kendte forhold, kommer man ikke efterfølgende i problemer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *